ITALIA: MILANO

Haluaisin tehdä pienen briiffauksen meidän reissusta, joka toivottavasti voisi toimia jollakin hyvänä apuna omaa reissua suunnitellessa.  Olen jakanut tämän jutun muutamaan osaan, ja tässä aluksi pari pohjustusta reissusta sekä juttua Milanosta, ensimmäisestä paikastamme.
 
Junalla kulkeminen Italiassa:
Hintataso vastaa hyvinkin Suomea. Riippuen kilometreistä matka voi kustantaa 8 eurosta 60 euroon. Mitä aikaisemmin matkat ostaa, sitä halvemmin ne voi saada. Tosin mekin ostimme aina suurin piirtein edellisenä päivänä, joten myös silloin löydettiin hyviä tarjouksia (esim. Veronasta Venetsiaan 8 euroa!) Toisaalta jos on monta vaihtoa voi se olla sitten hieman kalliimpaa, kuten Cinque Terrestä Veronaan, jonne meillä oli 4 vaihtoa (uskokaa tai älkää hyvin kivuton junareissu).
 
Kannattaa varautua isommilla juna-asemilla seisoskeleviin tyyppeihin, jotka vetävät sinua hihasta ja haluavat neuvoa sinua ostamaan liput automaatista. Se saattaa vaikuttaa ensin kivalta käyttäytymiseltä, siihen asti kun tämä pyytää rahaa palveluksistaan. Tiedän, koska meille kävi säkällä tällainen tilanne, jossa mies hienosti näytti miten liput ostetaan ja lopuksi pyysi muutamaa kymppiä rahaa tästä. Annettiin kiltisti sitten pari euroa, ja huomasin, että useat turistit taitavat oikeasti maksaa enemmän. Järjetöntä.
 
Viimeiseksi tärkeä juttu on muistaa leimata ne liput. Jokaisen raiteen vierestä tai vähintään läheisyydestä löytyy pieni kone, jonne ne liput työnnetään. Ilman sitä leimausta voi saada sakot. Tosin lentokentältä lähdettäessä konduktöörit varmasti antavat vielä siinä vaiheessa anteeksi. Usein lipuissa ei ole lähtöaikaa tai päivää, joten ilman leimausta ne eivät ole vielä virallisia lippuja.

P7220847

Ruoka ja juoma:

Italiassa on kohteliasta antaa tippiä. Huomasin, että yleistä on myös tuoda ravintolassa pöytään leipää, oliiveja tai jotain pientä alkupalaa pyytämättä. Suomessahan leipä on ihan normi juttu, mutta jossain ravintolassa Italiassa siitä otetaan hinta. Jos et syö ei luonnollisesti laskuteta, jos syöt niin no. Sitten on ne verot. On petollista katsoa ruokalistaa ja löytää halpa pizza, sitten maksettaessa veroa tulee laskun loppusummasta riippuen 3-5 euroa. Suomessa, kun meillä on jo valmiina verot lisätty annoksen hintaan.

Mutta kaikesta huolimatta Italialainen ruoka on hyvää. Pizzaa ja pastaa tarjotaan melkeinpä kaikkialla. Suosittu annos on simpukkapasta, jossa simpukat tarjoillaan kuorissaan sekä kala ylipäätänsä (ainakin rannikolla). Hyvää pizzaa saa melkeimpä mistä vain, ihan kyllästymiseen saakka. Jäätelö on se juttu, löytyy kuulemma myös luomujäätelö isoimmista kaupungeista. Kannattaa  maistaa limoncelloa, joka on Italiassa valmistettua sitruunalikööriä. Myönnän heti, etten sitä maistanut reissun aikana, mutta sain sitä kerran tuliaiseksi hyvältä ystävältäni. Sitten kaikille tuttu Aperol Spritz on jokaisen ravintolan drinkkilistalla.


P7220895


Hotellit: 


London Hotel (Via Rovello 3, Milan 20121). 

Kiva pieni hotelli aivan keskustassa. En voisi oikeasti enempää hehkuttaa, kun kävelet Duomolle 5-10 minuuttia. Hotelli on tosi edullinen, meille 70 euroa (yhteensä) yhdeltä yöltä. Eihän se mikään hieno hotelli ollut, mutta siisti. Aamupala maksoi 8 euroa, sisältäen mikrossa lämmitettyä leipää ja mehua jne. Sijainti tosin teki tästä täydellisen meille. 

Hotel Cervo Milano (Piazzale Principessa Clotilde 10, Milan 20121)


Ensinnäkin hinta oli mielestäni liikaa suhteessa matkaan keskustaan sekä huoneen ominaisuuksiin. Tämä oli 100 euroa yhdeltä yöltä (yhteensä). Keskustaan käveli 20-30 min ja huone ei näyttänyt samalta kuin kuvassa. Joka tapauksessa tykkäsin hotellin alueesta, joka oli rauhallista. Vieressä oli ruokakauppa sekä hotellin sisäänkäynnin vieressä pieni pubi, josta sai tosi hyviä hampurilaisia. Tämä hotelli on lähellä rautatieasemaa.

P7220860P7291513
Mutta mistä itse pidin Milanossa? Duomo di Milano on tunnettu tuomiokirkko, jossa kannattaa totta kai käydä. Keskustassa on paljon ravintoloita ja sitä enemmän kauppoja, joten shoppailijan paratiisi todellakin. Milano on sellainen kaupunki, jossa voisin ihan oikeasti asua. Koko Duomoa ympäröivä alue on upeaa. Arkkitehtuuri ja fiilis kaupungista iskee minuun lujasti. Tällä toisella reissulla kyseiseen kaupunkiin minua ei niin kiinnostanut enää ne perus turistinähtävyydet, me kierreltiinkin paljon myös sen turistikeskittymän ulkopuolella.

P7220857
P7220868


KOE JA NÄE: 

  • Kannattaa käväistä Naviglin kirpputorilla, joka sijaitsee Milanon vanhimman kanaalin kummallakin puolella. Toria jatkuu jopa 2 km. Sieltä voit löytää paljon vintage kalusteita sekä vaatteita. (http://www.navigliogrande.mi.it/
  •  Quadrilatero della moda – ostoskatu on täynnä designliikkeitä ja katu on muutenkin näkemisen arvoinen (kts. ensimmäinen kuva)
  • Duomossa on paljon esiintyjä kadulla iltaisin. Jäimme hetkeksi kuuntelemaan Samuel Pietrasanta nimistä henkilöä, ja facebookin tykkääjien perusteella päättelin, ettei ehkä olekaan mikä tahansa katusoittaja. 
 
 
Emilia Hämäläinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.