ITALIA: CINQUE TERRE

Cinque Terre. Viidestä pienestä kylästä muodostuva alue. Kylät sijaitsevat joko kiellekkeillä tai meren rannan tuntumassa.  Tämä on luonnonsuojelualuetta pohjois-Italiassa. Cinque Terre on yksi Unescon maailmanperintökohteista. Kylät ovat kalastajakyliä ja tämän huomaa kehutuista merenantimista, joita kannattaa maistaa. Monterosso on kylistä tunnetuin ja se turistimaisin. Tästä syystä valitsimme yöpymispaikaksi Vernazzan, joka oli selkeästi rauhallisempi, mutta jossa oli myös hyvä ranta. Muut kolme kylää ovat Corniglia, Manarola sekä Riomaggiore. Käytiin pyörähtämässä jokaisessa, ja tykästyttiin eniten Manarolaan sekä Vernazzaan. Kylät sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan, junalla parin minuutin per väli ja patikoiden tunnista pariin. Jokaisella kylällä on omat erityispiirteensä ja kannattaa miettiä mitä vierailulta haluaa. Corniglia ja Riomaggiore olivat hyvin rauhallisia paikkoja. Cornigliassa ei ollut rantaa ollenkaan, ainoastaan pieni näkymä merelle. Manarola oli kulinaristinen ja siellä sijaitsee tämä instagramista kuuluisa näköala ravintola kylään. Myös upeat auringonlaskut. Vernazzaa suosittelisin silti eniten, jos kiinnostaa rannalla oleskelu, mutta haluaa silti rauhoittua. Monterosso, kun jo mainitsin on turistimpi paikka ja siellä on kai jotain yöelämääkin sekä todella iso ranta. 
P7241005
Kulkeminen: 
 
Me saavuimme junalla Milanosta Vernazzaan.  Meidän piti tehdä yksi vaihto Levantossa La Spezian suuntaan menevään junaan. Kokonaisuudessaan matka ei kestänyt muistaakseni 3 tuntia pidempään. Cinque Terressä kulkee ”non-stop” juna, joka kulkee juurikin Levanto – La Spezia päätepysäkkien väliä. Juna pysähtyy jokaisen kylän kohdalla. Yksi junaväli maksaa 4 euroa, joten suosittelen ostamaan Cinquen päiväpassin. Tämä on pakollista hommata, jos haluaa patikoida kylien väliä, mutta hyvänä etuna on myös päivän rajaton junan käyttö. Tämän passin saa ostettua juna-asemilta check-pointilta.
 
Patikointia et voi jättää tekemättä. Me patikoimme vain Vernazzasta Monterossoon ja aikaa meni noin puolitoista tuntia. Alku toi hien pintaan, sillä se on aikamoista porrastreeniä. Hetken päästä polun muuttuessa tasaiseksi, matka taittui ihan mukavasti. 
P7230960P7241009
Yöpyminen: 
 
Me valitsimme Vernazzasta kivan Airbnb:n nimeltä Casa Lucio. Tuskin tarvitsee kehua jo itsestäänselvää asiaa, eli olimme aivan keskellä pikkukylää. En usko, että siellä voi majoittua liian syrjään. Tykkäsimme kotoisesta kaksiostamme, tosin internetin kanssa oli kummallisia ongelmia sekä muurahaisia oli päässyt huoneistoon. 
Nämä eivät tosin estäisi minua majoittumasta sinne uudestaan. Majoitus maksoi meiltä hieman yli 300 euroa 3 yöltä. Halvemmallakin varmasti saa, jos tajuaa varata ajoissa.
P7241035P7241093P7241098P7251235P7251250P7241173P7241115P7241111
NÄE JA KOE: 
 
 
  • Näköala-ravintola Manarolassa 
  • Kun patikoit Vernazzasta Monterossoon matkalla tuli vastaan mies tuorepuristetun appelsiinimehupisteen kanssa 
  • Auringonlasku Manarolassa
  • Koe kaikki kylät! Koko Cinque Terre on kyllä kokemus. 
P7241101
Tästä suuntasimme Veronaan. Siitä lisää seuraavaksi.
EW 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.