ITALIA: VERONA

P7261348
Ciao bella, Verona! Yhdeksi lempielokuvakseni lukeutuu Rakkauskirjeitä Julialle. Sen innoittamana Verona oli yksi kaupungeista, joihin oli pakko päästä. Verona kuuluu Veneton hallintoalueeseen ja on yksi Italian parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkeja. Oma fiilis päivän vierailusta jätti hyvän maun suuhun. Pieni ja turvallisen tuntuinen kaupunki, joka tuntui maalaiskaupungilta esimerkiksi Milanoon verrattuna. Vietettiin täällä yksi yö ja tässä ajassa ehti hyvin nähdä, mitä kaupunki pitää sisällään.
P7261277P7261272P7261264P7261295
Julian talo oli yksi tämän paikan nähtäviä juttuja. Ja niin oli monen muunkin turistin mielestä. Tuonne aukiolle oli sikäli kamala tungos ja siellä pienellä kärsivällisyydellä pääsi näkemään kaiken. Jo tuossa vaiheessa huomattiin, että aukio poikkeaa elokuvasta hieman (tietysti tämä on oletettavaa). Julian parveke, patsas ja kirjeseinät päästiin näkemään. Silti hieman harmitti tuo ihmismäärä, sillä niin kaunis kun tuo aukio onkin, on sekin yksi paikka, joka menee pilalle ihmispaljouden takia. Paikalliset varmasti huokaisevat, kun pahin turistikausi menee ohi ja tuolla uskaltaa taas liikkua. 

Kulkeminen:
Meidän reitti Cinquesta oli kuin tulo korven takaa. Meillä oli 4 vaihtoa junareissulla ja hintaakin tuli noin 60 euroa. Mutta ei kamalin junareissu mitä olen kokenut, joten sujui ihan kivuttomasti. Koska matka oli niin pitkä (kesti lähemmäs 4 tuntia muistaakseni) nähtiin paljon Italialaista maaseutua ja koettiin esimerkiksi Bologna ja Parma pintaraapaisuna (nähtiin siis se juna-asema :D). 
P7261340

Yöpyminen: 

Meillä oli oikein kiva bed&breakfast majoittuminen nimeltä B&B Alla Casa di Lucia. Kyseessä oli hienossa vanhassa kivitalossa iso huoneisto, jossa oli 3 huonetta. Tämä oli hieman vaikea ensin löytää ja harhailtiin jopa siellä rappukäytävässä ennen kuin tajuttiin. Meidän majoituksessa oli oma wc, muuten siellä oli huoneilla yhteinen. Täällä majoittui pari muuta pariskuntaa meidän kanssamme

Parasta tässä oli sijainti. Veronan keskusaukiolle käveli parissa minuutissa. Voin suositella tätä lämpimästi.  
P7261251
Tästä jatkettiin vielä Venetsiaan. Siitä lisää seuraavaksi. 

 
EW

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.