ITALIA: VENETSIA

P7271357P7271366P7271361
Venetsia on paikka, jossa täytyy käydä kerran elämässä. Kaupunki vajoaa hetki hetkellä, ja sen etenemistä on yritetty eri keinoin hidastaa. Tuntuu hullulta, kuinka noin vankan oloinen kaupunki on alun perin rakennettu miljoonien puupaalujen päälle.  Venetsia kelluu 118 pikkusaaren päällä. Perustukset seisovat mudassa, joka tuskin auttaa tilannetta. Itse historiahan on mysteerin peitossa; täysin varmoja ei olla kenen toimesta Venetsia on rakennettu. Tietysti arvailuja on tehty. Näin ensimmäisenä yönämme painajaista, että kaupunki alkaa vajota ja hukumme. Mukavia unia loman keskellä. 
P7271376
Venetsiassa on pakko käydä. Minulle riitti tosin vain tämä kerta. Onhan kaupunki kokoajan muuttumassa turistimpaan suuntaan, ja paikalliset siirtyvät mantereelle. Viimeinen päiväkoti suljettiin vuonna 2007 ja tämä voi kertoa lapsiperheiden katoamisesta kaupunkikuvasta. Asuntojen hinnat nousevat jatkuvasti, josta syystä normaalin työssäkäyvän on vaikea pitää yllä elintasoaan. Tämä on juuri se syy, miksi koin Venetsian epäaidoksi. Kaupunki elää turismia varten, joten kunnon paikallista elämää voi nähdä yhä vähemmän ja vähemmän. 
P7271406
Paljon kehutut gondolit olivat upeita ja niissä istuminen on varmasti upea kokemus. Tässä kuva kaiken sen täydellisen some hehkutuksen takana. Turistit jonottamassa vuoroaan kanaalissa. #Reality, vai miten se meni. Jos haluat todella nauttia, älä suuntaa Venetsiaan keskikesästä. Vähempikin ihmismassa olisi riittänyt.

P7271412

Mutta no, kritiikistä huolimatta kaunis kaupunki. Uskon, että monella on listallaan tämä kuuluisa paikka. Onhan se kuitenkin satumainen ja täysi ihmetys. Upea paikka, jossa käymistä en kadu missään nimessä. Tämä oli hyvä päätös Italian kierroksellemme. Suosittelen viettämään edes päivän pari, joka riittää hyvin kiertelyyn ja ihmettelyyn. Onhan paikka todella romanttinen, joten pariskuntana tuolla viihtyy varmasti hyvin
P7281489

Kulkeminen:

Veronasta pääsee nopeasti suoralla junalla Venetsiaan. Saatiin junaliput 8 eurolla, vaikka ostettiin ne edellisenä päivänä asemalta. Se itse saapuminen oli meillä hulvatonta; meidän offline-kartta temppuili ja akku loppui, joten kierrettiin hotellille noin 4 km kierto. Voitte kuvitella, kuinka veri kiehui, kun yritettiin suunnistaa painavat rinkat selässä hotellille. 

P7271414
Majoittuminen:

Yövyttiin hotellissa nimeltä Locanda ai Bareteri. Rakennus oli vanha ja kerrokset upeat. Sijainti oli hyvin lähellä kaikkia liikkeitä ja ravintoloita. Plussaa kahdesta parvekkeesta, joista sai kivoja kuvia ja katseli kadun menoa. Voisin suositella tätä, jos haluaa Venetsian tyyliin luksusta, edullisesti. 

P7281500P7281501

NÄE JA KOE

  • Uimaranta, Venice beach Lidossa. Pääsee helposti vesibussilla Venetsiasta 
  • Upeat ravintolat kanaalin varrella
  • Pidettiin erään kanaalin luona pieni piknikki. Oli pimeää ja upea tunnelma, voitte kuvitella
Venetsian jälkeen suunnattin takaisin Milanoon ja sitten Suomeen. Matkalla olimme pari tuntia Gardajärvellä ottamassa aurinkoa. Se oli myös upea paikka, johon haluaisin tutustua paremmin. 
                                                                                                 
Emilia Hämäläinen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.