ISLANTI PÄIVÄ 2

PB242793

Toisena päivänä suunnattiin auton nokka kohti etelää, josta löytyi uusia putouksia ja upeita maisemia. Voin vaan kuvitella, kuinka kauniita nuo maisemat ovat kesällä, sillä lumessakin ne näyttivät upeilta. Tämä reitti sykähdytti enemmän kuin Golden Circle. Yllä olevassa kuvassa ollaan aivan matkan alussa ja eräällä kielekkeellä. Siellä tuuli aivan kamalasti (kuten kaikkialla), mutta tuolla pidettiin auton ovista raivolla kiinni. Meitä varoiteltiin auton ovien irtoilusta tuulessa, joten se voi hieman kertoa sen voimasta. 

PB242835
Vesiputous Seljalandfoss. 

PB242843PB242878

Olimme etsimässä seuraavaa kohdetta ja jouduttiin menemään vahingossa pientä hiekkatietä. Olen huomannut, että vahingossa löytää upeita paikkoja ja tämä oli ehkä kaunein spotti koko reissusta. Törmättiin maalaistaloihin ja eräs koiranpentu olisi mielellään lähtenyt meidän matkaan.

PB242906PB242910PB242920

Tämän jälkeen käveltiin lähemmäs pari kilometriä erämaankaltaisessa vuoristomaisemassa. Maisemat eivät edes välity näistä kuvista, mutta oli ihana päästä paikkaan, jossa ei ollut muita turisteja ja aurinko alkoi laskea.

PB242933

Sitten saavuttiin määränpäähän; Seljavallalaug. Kyseinen altaassa oli kädenlämpöistä vettä ja siihen olisi voinut mennä uimaan. Me ei tosin oltu niin uskaliaita.
PB242958PB242988

Seuraava putous oli nimeltään Skógafoss. Tämä kuva on hyvin muokkaamaton, koska se ei ehostusta vaatinut. 

PB242994PB243005

Moni on varmasti nähnyt kuvia tästä DC3 Plane Wreckistä. Vuonna 1973 Yhdysvaltain laivaston lentokone teki pakkolaskun Sólheimasandur’s mustalle rannalle. Koko miehistö selvisi laskusta, joten jo siksi tämä oli upea jäänne. Koko kävelymatka tänne oli suuntaan noin 3 km. Vaikka paluukävelymatka olikin kamala pimeyden ja tuulen takia, olimme silti tyytyväisiä, että jaksoimme nähdä vaivan. Olisimme halunneet keretä näkemään koko mustan rannan, mutta auringonlasku yllätti meidät. 

Seuraavaksi kierreltiin itse Reykjavikia, siitä tulossa seuraavaksi. Jos teillä herää kysymyksiä Islannista, vastaan mielelläni. 
 
EW

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.