NAUTTIJAN MAAILMA

AJATUKSIA
18.11.2018
Emilia Hämäläinen

 

os haluatte nautiskelijasta elävän esimerkin, katso rohkeasti tännepäin. Juuri siitä ruudustasi, tänne kiitos. 

Nautiskelija on henkilö, joka sanansa mukaisesti, maistelee, haistelee, tunnustelee ja nauttii elämästä. Etsii elämyksiä, jotka tuovat kuin sähköiskuja muuten välillä niin harmaaseen elämään. Nautiskelija kulkee tunnepohjalla, ja tekee mitä haluaa – kun se tuntuu oikealta, se riittää. Kun nautiskelijan intuitio antaa vihreää valoa, silloin ei häntä pidättele mikään. 

Ei edes totuus sushin hiilarimäärästä tai punaviinin tanniini tasosta – se mikä tuo mielihyvää, on pakko olla oikein. 

Nautiskelija ei välttämättä ole ensimmäisenä klo 6 lauantaisena pakkasaamuna juoksulenkillä rääkkäämässä itseään ennen ensimmäistä aamupalaa tai mimosaa (toisaalta hyvänä aamuna mimosa kelpaa yksinään). Saattaa kokea myös sisäisen kulinaristinsa tuskanhuudon sisällään, kun viikko kuluu säästölinjalla syöden. 

Hän rakastaa ruokaa – monenmoista ja erimakuista. Aasialaista, thaimaalaista, italialaista…jokaisessa ruokakulttuurissa on omat vivahteensa, joista jokin nostaa päänsä ruokaa valitessa. Tärkeää on, että ruoka maistuu hyvältä ja se saa makunystyrät tanssimaan polkkaa. 

Hän kaipaa myös paljon silmän iloa sekä inspiroivaa musiikkia. Päivänvalo, värit, ohitse kulkevat ihmiset sekä elämä ympärillä – tämä on elämän inspiraatiota kerrassaan. Kun hidastaa arjessa ja kuuntelee vain hetken, sitä tuntee kiireen pysähtyneen. 

Hän nauttii hyvistä keskusteluista. Syvälliset jorinat ovat syntisen mukavia. Hän pitää asioiden pohtimisesta, ja tekeekin sitä päivittäin. 

Nauttija haluaa palkita itsensä arjessa.  Hän tietää, että liikunta on tärkeää, mutta tekee sitä vain oikealla fiiliksellä. Miksi sitä pitäisi tehdä muulloin? Hän vihaa painetta suorittaa asioita pakonomaisesti – vaikka voisi itse tehdä niitä valintoja.  

Hän osaa arvostaa myös hiljaisuutta. Kun arjen stressaava hälinä käy koville, hän nauttii äänettömyydestä. Hän tarvitsee päivän, jolloin ei puhu mitään ja on vain yksin. Hän nauttii siitä, ettei tarvitse olla missään. Aikataulut tuovat painetta.

Nauttijoita on erilaisia ja jokaisella on termille oma selitys. Jokaisessa meissä elää tämä piirre, joka saa meidät etsimään intohimoa ja inspiraatiota elämästä.

Sen olemassaoloa ei vain saa unohtaa.

Mikä saa sinut nauttimaan? Kerro se kommenteissa!

Edit: Entistä enemmän näen itsessäni ylläolevia asioita. Olen joissain asioissa hyvinkin mukavuuden haluinen, mutta toisaalta osaan tehdä asioita paljon myös järki edellä. Silti koen todella tärkeäksi oman fiiliksen kuuntelun ja niiden asioiden toteuttamisen, joka saa olon hyväksi. Täydellinen perjantai-ilta ei kulu kuntosalilla, mutta hyvän take away ruoan ja sarjan parissa. Se on minulle hetki päästää irti arjen hektisyydestä ja rauhoittua viikonloppuun. 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.