MIKÄ ON OLLUT SINUN VIIKOSSASI INSPIROIVINTA?

ARKI
10.12.2018
Emilia Hämäläinen

”Mitä sinulle kuuluu?”

Oletko koskaan kokenut tätä kysymystä vaikeaksi vastata? Mietitkö koskaan mitä sanoisit ja sitten huomaat vain toteavasi jotain näinkin neutraalia: ”ihan hyvää, töitä ja perus arkea.”

Et ehkä siltä istumalta muista kaikkia yksittäisiä juttuja tai sitten ensimmäiseksi päähäsi iskee ajatus stressaavasta työviikosta tai pimeyden tuomasta masennuksesta. Yleensä yksi negatiivinen juttu saa unohtamaan kymmenen positiivista. Se on todella surullista, mutta myös hyvin inhimillistä jokaisella meistä. 

Minä myönnän rehellisesti, että pystyn samaistumaan tähän. Harmikseni koen, että tuo kysymys on niin kokonaisvaltainen ja jos se tulee yllättäen, aivoni saattavat mennä sekunnin tyhjätilaan. 

En tarkoita, että minulla menisi huonosti. Silti toisaalta myös itse olen ajatellut, kuinka halu olisi takaisin lämpöiseen ja jokin tilanne töissä otti koville, jääden vaivaamaan koko päiväksi. Todellisuudessa omassa elämässäni on todella paljon kivempiakin asioita kuin nämä. 

Istuimme eräs sunnuntai parhaiden ystävieni kanssa brunssilla ja heitin ilmoille ehdotuksen – entä jos tämän kysymyksen lisäksi keskittyisimme myös kysymään: ”mikä asia on ollut kivaa tänään ja vaikka tällä viikolla? Mikä on ollut inspiroivin asia?” Ehkä tämä saisi muistamaan, mitä hyvää minulle on todella tapahtunut tällä viikolla. 

Toisaalta, jos paneudumme aiheeseen syvemmin – myös kysymys: ”mistä sinä pidät?” Pitää sisällään suuren oivalluksen, jonka kautta voi edesauttaa omaa arkeaan. Toisaalta, jos ei keksi kivoja asioita tai ei tiedä, minkä kokee mukavaksi – kysymys on myös aiheellinen.

Eräs tuttavani oli puhumassa tunteistaan psykologilla, jolloin häneltä kysyttiin tätä. Hän joutui sillä hetkellä myöntämään ääneen, ettei tiedä. Hän liikkuu paljon, mutta sekin tuntui enemmän pakonomaiselta kuin aidosti mielenkiintoiselta jutulta. Hän sanoi keskustelun auttaneen tajuamaan tämän niin yksinkertaisen asian, jota hän ei ollut itse kiireisessä arjessaan tajunnut itseltään kysyä. 

Ja tämä on todella yleistä. 

Elämä perustuu siihen, että teet asioita, jotka miellyttävät sinua. Joskus ne asiat eivät tule heti, ja sitten aloitatkin vaikka uuden harrastuksen tai teet tiettyjä positiivisia muutoksia elämääsi. 

Kun mietin, mitä hyviä asioita itse olen kokenut, vaikka muutaman viikon sisällä, minulle tulee ensimmäiseksi mieleen nämä: 

Aloitin lukemaan uutta kirjaa, joka kertoo introverteista. Työkaverini ovat varmistaneet, ettei edes maanantai aamu klo 8 masenna. Kävelin kauppaan ja alkoi satamaan lunta – lumihiutaleet tuntuivat kivoilta kasvoilla. Minulle jäi hyvä fiilis tekstistä, jonka julkaisin tänne sivustolleni. Tehtiin kotona kaappien siivous ja vietiin monta kassillista turhia vaatteita, astioita ja sisustustavaroita Konttiin. Söin hyvää sushia. Vietin ihanan viikonlopun sekoillen ystävieni kanssa – edelleen vatsalihaksiin sattuu. Saatiin samana iltana baarissa kehu tuntemattomalta, kuinka inspiroiva energia meistä välittyi. Töissä hoidin kunnialla selvitystyön, jota stressasin pari päivää. Ilmoittauduin joulun alla järjestettävään hyväntekeväisyystyöhön (joka olikin täynnä, mutta toivoa mukaan pääsyyn vielä on). Tehtiin lättyjä vanhemmillani kodassa, tähtitaivaan alla. Koin onnea poikaystävästäni, ystävistäni ja perheestäni. Poikaystäväni kaapista löytyi täydellinen musta huppari, jonka hän olisi antanut pois (se oli kaiken lisäksi 100% puuvillaa ja olin puhunut sellaisen ostamisesta). Olen päättänyt päästä taas spagaattiin. Paras ystäväni otti koiranpennun ja olen siitä asti ollut todella onnellinen. Olin Teneriffalla. Olin ystäväni tupareissa, joissa isona teema oli oma jaksaminen sekä toisen tukena oleminen vaikeassa elämäntilanteessa – se sai useammat meistä herkistymään ja uskomaan läheisten rakkauteen. Sain tsemppiä isältäni. Ostin Polaroid kameran. Sisustin. Olen ollut kiva ihmisille, enkä ole joutunut käsirysyyn kadulla. Kirjoitin.

Oman elämän pieniä isoja tapahtumia ja asioita. Tämän listan kirjoittaminen toi minulle todella hyvän fiiliksen, sillä mieleeni jäi pyörimään monta hyvää tilannetta. Ja niitä hyviä tilanteita on enemmänkin. 

Mitkä asiat ovat inspiroineet sinua tänään, eilen ja viime viikolla? 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.